Articole

1. Proteine


Menținerea sau restaurarea sănătății țesuturilor ca și, mușchii și tendoanele, dar și organele interne, sângele și ficatul sunt a doua noastră prioritate în cursul săptămânii.

Prin urmare, este extrem de important să hrănim porumbeii cu proteine ușor digerabile, în cantități substanțiale, în zilele de după zborurile competitive. Există studii științifice cu privire la importanța proteinelor din metabolismul porumbeilor, Profesorul Haas de la Universitatea Kiel din Germania s-a ocupat de acest studiu. În ziua după zborul competitiv, analizele sângelui unui porumbel, dezvăluie urme de descompunere a țesuturilor musculare. Acest semn nu este vizibil în timpul competiției și nici imediat după aceasta. Cu toate acestea, în ziua de după zborul competitiv, când rezervele de energie/glicogen sunt deja stabilizate - un fel de ”revizuire a metabolismului” are loc în organismul porumbelului. Ca și parte a regenerării aparatului locomotor, corpul reînnoiește structura fibrelor musculare. Pentru a realiza aceasta, corpul are nevoie de amino-acizi activi. Esențialii amino-acizi trebuie să fie disponibili în cantități suficiente. Această cerința este una ușor de întâlnit. Cele mai bune surse de proteine sunt proteinele animale sau amestecul de plante și proteină animală cu amino-acizi, care limitează biosinteza proteinelor.

Sub nicio formă nu trebuie hrăniți porumbeii cu o cantitate mare de proteine în ziua zborului. În acest caz, metabolismul va genera prima dată energia necesară, folosind proteinele. Aceasta duce la acumularea unor cantități considerabile de amoniac. Amoniacul este citotoxic și deseori conduce la apariția ”sângelui albastru”.
Corpul elimină amoniacul, transformându-l în uree și acid uric, care va fi eliminat prin tractul urinar. Aceste procese consumă energie și sunt deasemenea inutile metabolismului. Aceste procese pot fi evitate prin implementarea unor recomandări, a unor faze de recuperare a energiei și a proteinelor.

Hrănirea cu electroliți și amino-acizi este un alt mod de a grăbi recuperarea. Electroliții sunt esențiali pentru echilibrul acido-bazic și oferă cantitatea de sare necesară. Porumbeii, ca și alte păsări, nu au glande sudoripare, așa că electroliții nu sunt epuizați în timpul zborului. Prin urmare, electroliții sunt mult mai importanți în pregătirea pentru următorul zbor competitiv.
Literatura științifică confirmă importanța amino-acizilor în procesul de recuperare. Îl loc de hrănirea cu boabe bogate în proteine,sau pudră proteică ”modernă”, suplimentele respective conțin AA(amino-acizi) specifici și/sau componente de amino-acizi, care sunt deseori administrate prin apă. În timpul zborului, aceste suplimente nu stresează metabolismul cum fac suplimentele cu proteine.

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

K + K PROTEIN 3000 500 G
Pret - 167.00 RON
x

ENTROBAC 600 G
Pret - 99.00 RON
x

HEXENBIER 500 ML
Pret - 115.00 RON
x

BIO-AIR-FRESH TUB 400 ML
Pret - 65.00 RON
PROMO - 33.00 RON