Articole

3. Stimularea imunității


Mai mult ca oricând, capacitatea ridicată, activarea sistemului imunitar poate decide victoria sau înfrângerea sau altfel spus în condiţii de top, cu premii de top în mod constant.
În ultimii ani ştiinţa a făcut progrese imense în ceea ce priveşte felul în care se determină activarea sistemului imunitar activ şi pasiv. De aceea folosim beta-glucani (β glucani) pentru activarea sistemului imunitar, care de regulă, când sunt administraţi duc la o creşterea numărului de celule imune competente. Aceste celule joacă un rol important în organizarea sistemului imunitar. Mai mult de atât, s-a dovedit că administrarea beta glucanilor la creşterea alertării organismului şi astfel la un răspuns semnificativ al organismului în ceea ce priveşte imunitatea.
Acest lucru este important în anumite situaţii cu risc ridicat de infectare, ca de exemplu pe perioada şederii în coşul de transport. Activarea sistemului imunitar cu β glucani este recomandată înaintea vaccinării sau la pui deoarece este perioada în care corpul produce un număr semnificativ de anticorpi împotriva germenilor patogeni. De asemenea, alimentarea acestor substanțe provoacă o creștere semnificativă a fagocitozei, adică eliminarea germenilor patogeni din celule. Acesta este un motiv bun pentru a administra glucani, atât în timpul cât şi după eliminarea treptată a infecției.
Alicina și alte substanțe funcționale din plante
Pentru porumbeii aflaţi în perioada reproducerii combinaţia de β glucani cu un amestec de arome funcţionale şi-a dovedit valoarea. Una dintre aceste substanţe este alicina, componentă activă a usturoiului, care este se face în pre-etapa Alliin prin utilizarea enzimei Allinasse. Din păcate alicina nu este foarte stabilă. La temperatura camerei se descompune în lichide, precum apa de băut şi după o scurtă perioadă de timp devine ineficientă. Din acest motiv, procesul tehnologic de prelucrare a usturoiului prin îngheţare uscată şi-a dovedit eficienţa. După administrare, enzima alliin este transformată în alicină, care în combinaţie cu scorţişoara este foarte eficientă în combaterea bacteriei E coli sau a salmonelei. În acelaşi timp înmulţeşte flora intestinală pozitivă precum lactobacilii. Pentru un sistem imunitar puternic putem de asemenea să avem încredere în hrana cu pulbere activă din celuloză. Aceasta extinde vilozitatea intestinala şi totodată îmbunătăţeşte sănătatea intestinului şi creşte imunitatea.
Prima combinţie între alicină şi alte suplimente funcţionale

Immunbooster este o combinație nouă și unică de compuși de plante funcționale eficiente în combinație sinergică cu suplimente de reducere a germenilor. Pentru prima dată aceste ingrediente sunt combinate într-un singur produs. Substanţe cu efecte antimicrobiene adaugă importanţă luptei împotriva infecţiilor. Mai mult de atât, sistemul imunitar este îmbunătăţit pe mai multe nivele de componente importante care au ca scop detoxifierea organismului şi de toxinele obligatorii din intestine. În plus, foarte important după boală este fierul activ care sprijină hematoza pentru regenerarea rapidă a capacităţii de performanţă şi navigaţie.Immunbooster – supliment alimentar pentru porumbei

Immunbooster stimulează atenţia şi timpul de reacţie al sistemului imunitar şi odată cu acestea şi sănătatea porumbeilor din interior. Pentru prima dată vom folosi urme de elemente funcţionale precum cuprul şi zincul în Immunbooster, care sunt foarte potrivite pentru porumbei şi îmbunătăţim această reţetă inovativă cu o micotoxină liantă. La fel ca în Jungtierpulver, Immunbooster conține componente prebiotice, alliin şi colostru pentru a sprijini porumbeii în fazele de stress.
Recomandare: 10 g la 20 de porumbei pe zi după administrarea hranei

Înainte de perioadele de stres precum expoziţii sau începerea antrenamentelor: 3-5 zile

Înainte de zbor: 3 zile

Perioada de reproducere: de 2 ori pe săptămâ

Pentru zborurile porumbeilor tineri: de 4 ori pe săptămână

Pentru puii bolnavi: zilnic

Înainte de vaccinare: 7 zile înainte de vaccin
O linguriţă dozatoare cu vârf are 10 g.
Hrana poate fi umezită cu Hexenbier sau MoorgoldWinput - supliment pentru porumbei

Recomandare: În funcție de performanțele pe care le doriți, puneți între 1-4g de Winput în fiecare zi/porumbel. Vă recomandăm să dați Winput amestecat cu semințe înainte de masa principală.

Porumbei voiajori: 3-4g/porumbel în fiecare zi atunci când începe sezonul zborurilor.

Năpârlire: 2g în fiecare zi/porumbel

Iarna: 1g în fiecare zi/porumbel

Porumbei de reproducție: 2g în fiecare zi/porumbel

Porumbei tineri: 3g sau maxim 6g în fiecare zi/porumbel.

Recomandare:  În cazul ”bolii puilor”, 10g de Winput zilnic/porumbel(nu ar trebui să primească o altă mâncare)timp de câteva zile.  O doză mai mare de  20g Winput/porumbel nu ar trebui dată mai mult de 5 zile.Hexenbier - supliment pentru porumbei

Hexenbier este o băutură revigorantă facută din ceapă, miere, propolis, Echinaceea, suc de soc, Esnea barbata și usturoi, toate acestea crescând rezistența și oferind agerime pentru zbor.

După câteva zile de administrare, carnea de pe pieptul porumbelului devine roz, nasul devine alb, iar puful cade abundent.

Recomandare: 20 ml Hexenbier/1l de apă

Porumbei voiajori: În timpul concursurilor, în  zilele 3 și 4 după zbor

Reproducere și năpârlire: de două ori/săptămână. Fără ezitare, Hexenbier poate fi administrat împreună cu Avidress Plus, Carni Speed și Entrobac. În lunile de iarnă, recomandăm deasemenea administrarea a 15ml/1kg de mâncare.

De reținut: Nu administrați pisicilor!

Agitați înainte de fiecare folosire!

Kräuter-Mix - supliment pentru porumbei

Kräuter-Mix conține 17 plante diferite. Amestecul de ingrediente naturale corectează deficiențele nutriționale. Aceste deficiente pot apărea din cauza faptului că porumbeii nu au posibilitatea de a-și urma propriile instincte în ce privește alimentația. Kräuter-Mix conține plante care sunt benefice pentru tractul intestinal și pentru căile respiratorii. Amestecul asigură ca excrementele să fie solide, procesul de năpârlire așa cum trebuie, penajul strălucitor, iar căile respiratorii, curate.

Recomandare: 10g/1kg de mâncare umezită cu Energy Ol, Oregano Schaffett sau Moorgold.

Perioada de creștere: 2-3 ori/săptămână

Concursuri: 1-2 ori/săptămână

Perioada de năpârlire: 3-4 ori/săptămână

Iarna: 1-2 ori/săptămână

Sfat: A nu fi administrat mai mult de 3 lingurițe gradate de  Krauter Mix/1kg de mâncare în fiecare zi!Moorgold - supliment pentru porumbei

Moorgold este un concentrat de cărbune vindecător. Acidul humic aflat în intestine elimină din corp substanțele nocive. Noua formulă mai conține și alte fibre speciale care fac ca excrementele să fie solide după doar câteva admninistrări de Moorgold, și în același timp este ajutată și digestia. Noua formulă este sub formă de gel, ceea ce îl face mai ușor de utilizat și mai eficient.

Recomandare:

În timpul concursurilor, a năpârlirii, repausului sau al reproducerii, de 2-3 ori/săptămână, o lingură moorgold/1kg de mâncare.  Poate fi administrat împreună cu Jungtierpulver, Entrobac sau Kräuter-Mix.Taubenglück - supliment pentru porumbei

Taubenglück Tablete stimulează apetitul și digestia porumbeilor. Tabletele întăresc porumbeii  și îi ajută să-și mențină condiția fizică.

Acestea sunt, deasemenea, ideale pentru creșterea puilor. Beneficul amestec de plante, conține: coajă de cinchona, boabe de ienupăr, semințe de schinduf, rădăcină de gentian si anason. Combinația aceasta stimulează sănătatea porumbeilor.

Recomandare:

Porumbeii voiajori primesc 1tab Taubenluck/zi, timp de 2 zile după zbor.

Puii primesc 1tab în fiecare dimineață, în primele 7 zile de viață. 

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

K + K PROTEIN 3000 500 G
Pret - 167.00 RON
x

AVIBAC STABILIZER 1000 ML
Pret - 126.00 RON
x

BLITZFORM 100ML
Pret - 99.00 RON
x

BLITZFORM 250 ML
Pret - 226.00 RON