Articole

4. Stimularea metabolismului


Un metabolism activ constituie o condiție de bază pentru obținerea de performanțe de top în columbofilia modernă. Vă recomandăm un produs tradițional ce stimulează metabolismul. Ingredientele acestuia au un efect de creștere a performanței! Acesta este scopul principal al recomandărilor noastre.

Pentru a stimula metabolismul ne folosim de efectul stimulant al iodului. Iodul stimulează atingerea formei de top la porumbei. După doar câteva administrări se observă o schimbare în bine a porumbeilor. În plus față de efectul benefic asupra tiroidei, iodul are un rol important în reglarea proceselor fiziologice, cum ar fi creșterea, năpârlirea și reproducerea, precum și imunitatea, avănd efecte anti-inflamatorii și antioxidante.
De asemena, iodul are un efect benefic în tratamentul fungilor ca de ex. candida. După tratamentul cu antibiotice se recomandă administrarea de iod pe durata câtorva zile. Iodul, prin efectul său dezinfectant, este important în tratamentul difero-variolei.
L-carnitina este o componentă funcțională cu un rol cheie în metabolismul energiei. Studiile ne-au demonstrat un efect clar al administrării L-carnitinei pe termen lung. S-a arătat că administrarea unei cantități minime de 50 mg de L-carnitină per porumbel este necesară pentru creșterea performanței. Este absolut necesar să asigurăm o administrare continuă de L-carnitină pe durata concursurilor pentru ca aceasta să se absoarbă în celulele musculare.
Efectul scontat de a crește performanța poate fi obținut doar printr-o administrare pe termen lung, manifestată prin dorința sporită de zbor.
Principala importanță a L-carnitinei constă în asigurarea transportului de acizi grași de la citoplasmă către mitocondrie, adică de la “depozit” către “consumatori”, aspect esențial în timpul cursei, datorită energiei produse de acizii grași. L-carmitina previne crampele musculare și oboseala prin legarea radicalilor liberi și evitând efectul de distrugere a celulelor. L-carnitina formează un “baraj” împotriva acidului lactic și previne oboseala mușchilor.
În condiții normale ( extra-sezon), nevoia de L-carnitină este asigurată prin sinteza proprie. O lipsă poate apărea doar în caz de hrănire deficitară. Trebuie să luăm în considerare o nevoie sporită în cazul efortului fizic intens.
În acest scop, vă recomandăm administrarea de L-carnitină pe o perioadă lungă de timp ce va duce la un efect pozitiv. Porumbeii vor obosi mai greu și își vor menține viteza de zbor la un nivel ridicat pe o lungă perioadă de timp. Efectul indirect de protecție al celulelor al L-carnitinei protejează musculatura. Previne formarea de acid lactic și asigură porumbelului performanță de lungă durată.
În timpul antrenamentelor zilnice, aportul constant de L-carnitină are ca efect creșterea dorinței de zbor. Porumbeii se refac mai repede după efort și sunt îndeplinite toate condițiile pentru realizarea performanțelor. L-carnitina crește performanța prin optimizarea metabolismului și reduce perioada de recuperare.

Arii de aplicare: Pentru a îmbunătăți performanța și pentru a dezinfecta apa:

Blitzform :

- supliment pentru porumbeiPentru a îmbunătăți performanțele și pentru a dezinfecta apa din adăpătoare. Porumbeii campioni nu pot fi hrăniți doar cu mâncare și apă. Ei vor ajunge în top datorită Blitzform! Ei se vor întoarce acasă cu 5-10 minute mai repede!

Blitzform le va asigura porumbeilor performanțe înalte și un zbor mai rapid. Sănătatea acestor porumbei este evident îmbunătățită, ca și rezultat a absorbției ușoare a iodului și a fierului, deci și vitalitatea lor este îmbunătățită.

Blitzform oferă porumbeilor un gât curat, ochi strălucitori, nas alb, penaj strălucitor și piept roz cu mici pete.

Fierul organic conținut, facilitează producerea celulelor roșii, care transportă oxigenul în sânge.

Dozare:

Pentru a îmbunătăți performanța în perioada concursurilor: în fiecare zi 5ml/2,3 l de apă curată. În zilele foarte călduroase, creșteți cantitatea de apă la 5 litri. În ziua zborului, doar apă curată.

În perioada reproducerii și a năpârlirii:  5ml/5l apă curată, 1-2 ori/săptămână.

Pentru a dezinfecta adăpătoarea: tot timpul anului, o dată pe săptămână, 5ml/5l de apă curată.

Sfat: Nu folosiți niciodată butoaie sau adăpători de metal galvanizat. Oțelul inoxidabil poate fi folosit. A nu fi administrat aminalelor care servesc producției alimentare.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

A nu fi folosit după data exipării!

Depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros!

 

 

Carni - Speed :

- supliment pentru porumbei

Cel mai important ingredient conținut de Carni-Speed este L-carnitina. Această substanță, care este asemănătoare cu vitamina A, joacă un rol central în metabolismul porumbeilor.  Cu o doză de 10ml/1l de apă potabilă, porumbelul primește cantitatea necesară de L-carnitină, despre care stiința spune că îmbunătățește foarte mult performanța porumbeilor. Magneziul și seleniul conținut, servește deasemenea la protecția mușchilor. Porumbeii sunt mult mai capabili să zboare, iar capacitatea lor este crescută.

Recomandare: În timpul sezonului de concursuri, Carni-Speed ar trebui administrat cel puțin 5 zile/săptămână, în apă sau mâncare.

10ml/1l de apă potabilă sau 1kg de mâncare.

 

 

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

WINPUT 3 KG
Pret - 202.00 RON
x

BLITZFORM 100ML
Pret - 99.00 RON
x

TOPFIT 1 KG
Pret - 28.00 RON
PROMO - 20.00 RON
x

HEXENBIER 500 ML
Pret - 115.00 RON