Articole

5. Nutrienţi vitali


Pe lângă componenții deja menționați în planul cu 7 puncte, suplimentarea cu nutrienți vitali este esențială pentru un regim optim de hrănire, pe toată durata anului. Aceasta include vitamine, oligoelemente și minerale. Acești micro-nutrienți sunt esențiali pentru a apăstra sănătatea porumbeilor. Cu toate aceste, uneori ei sunt lipsiți de energie. Aceștia diferențiază micro-nutrienții de macro-nutrienții frași, de carbohidrați și de proteine. Micro-nutrienții sunt implicați în multe procese metabolice. Prin urmare, Hrana porumbeilor ar trebui să fie suplimentată cu micro-nutrienți pe toată perioada concursurilor și în perioada de odihnă.
Fără îndoială, vitaminele sunt cele mai cunoscute grupe de nutrienți vitali. Vitaminele sunt grupate în solubile în apă și solubile în grăsime. Vitaminele A, D, E și K sunt vitamine solubile în grăsime. VitaminaE, de exemplu, este folosită ca ”vitamină a reproducerii”. A fost dovedit că vitamina E este foarte benefică când pregătim porumbeii pentru împerechere. Bine-cunoscutele vitamine C și B sunt solubile în apă. Vitamina B12 este importantă pentru hematoză, dar și pentru descompunerea acizilor grași. În sezonul concursurilor, nevoia de vitamine crește. La fel se aplică și pentru oligoelemente și minerale. De exemplu, adăugarea de magneziu în mâncare, ajută funcțiile musculaturii. Este important să nu depășiți cantitățile necesare de nutrienți vitali adăugați în mâncare, pentru a evita presiunea asupra porumbeilor, în timpul sezonului cu concursuri.
În metoda încercării și a dovedirii, micronutrienții sunt dați în mijlocul săptămânii, pe toată perioada concursurilor. Micro-nutrienții sunt amestecați cu mâncarea, pentru că astfel asigură o adaptare rapidă și oferă cantități egale tuturor porumbeilor. Uleiurile neutre sunt cele mai bune pentru a atașa mâncării, nutrienții vitali. Un amestec de uleiuri neutre ca și: uleiuri din diferite plante, lecitină și ulei de pește, se potrivește perfect acestui scop. Acizii grași nesaturați din uleiul din plante și cel de pește, sunt substanțe importante în sinteza hormonală și componentele celulare, și deasemenea suprimă imflamațiile. În contrast, acizii grași nesaturați sunt în primul rând, folosiți ca sursă de energie. Grăsimea saturată de oaie este acum folosită în întreținerea porumbeilor voiajori.
Două componente sunt benefice în prepararea unui amestec optim de uleiuri pentru porumbei. Lecitina ar trebui adăugată în mâncarea porumbeilor pentru că este insuficientă în uleiul plantelor, dar are enorme beneficii pentru metabolism. Uleiul din germeni de grâu este un alt ingredient esențial pentru că înlocuiește multe ingrediente semnificative, ca și vitamina E și gamma-oryzanol. Vitamina E crește fertilitatea și este cunoscută ca un protector al celulelor împotriva oxidanților. De asemenea, prezentul gamma oryzanol are un efect pozitiv asupra construcției muculaturii. Vrem să găsim cea mai bună metodă de a le da porumbeilor noștri nutrienți vitali pentru ca atât acizii grași nesaturați, cât și cei nesaturați șă aibă un efect benefic în absorbția de micro-nutrienți. Acești acizi grași pot fi derivați atât din plante, cât și din animale. Noi vă sugerăm un amestec select de uleiuri, sau compuși de furnizare de energie ca și grăsimea de oaie.

Energie-Öl

Suplimente pentru porumbei
Energie-Öl este un supliment natural de energie, conceput dintr-un mix de uleiuri complementare, de înaltă calitate, presate la rece. Uleiul de pește conține acizi grași, nesaturați și lecitina  asigură un metabolism bun. Uleiul din germeni de orez dezvoltă musculatura.

Recomandare: În timpul sezonului de zboruri: 1-2 ori/săptămână -5ml/1kg de cereale. Amestecați cu puțin din RO 200 Ready.

Sfat: Agitați înainte de folosire!

 

Oregano-Schaffett

Suplimente pentru porumbei

Oregano-Schaffett se compune din 45% grăsime de oaie, oregano și ulei din semințe de in. Această compoziție asigură suplimentul maxim de energie pentru zborurile competitive, antrenamente, reproducere, creșterea puilor și năpârlire. Uleiul de oregano îmbunătățește procesul digestiv, iau uleiul din semințe de in este bogat în acizi grași, nesaturați.

Recomandare: 1-2 lingurițe gradate/1kg de mâncare; se amestecă bine, până când uleiul este distribuit peste toată mâncarea. Puteți administra împreună cu K + K Proteină 3000, Topfit, Krauter-Mix sau Entrobac.

Depozitare: La temperatura camerei și ferit de lumină! Este valabil 12 luni de la deschidere.RO 200 Ready

Suplimente pentru porumbei

RO 200 Ready este un mix de prebiotice, electoliți, amino-acizi, surse de energie, minerale și multivitamine. Este perfect adaptat nevoilor porumbeilor și crește condiția fizică a porumbeilor până în ziua concursului. Prebioticele conținute de produs stabilizează flora intestinală și îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Recomandare: 20g/750g de mâncare sau 20g/1l apă de băut.

Sezonul concursurilor: 2-4 mese înainte de ziua zborului, și după zbor, pentru putere.

Creștere, reproducere, năpârlire: 2-3 ori/săptămână

RO 200 Tablete

Suplimente pentru porumbeiRO 200 Tablete conține prebiotice, electroliți, amino acizi, nutrienți, minerale, oligoelemente și vitamine. Completează nevoia de substanțe vitale, ajută porumbeii să ajungă la o condiție fizică de top. Pebioticele promovează sănătatea florei intestinale.

Recomandare: 1tab/1porumbel

Perioada concursurilor: două zile înainte de zbor și două după, pentru a-și recăpăta puterile.

Năpârlire, reproducere, creșterea puilor: de două ori/săptămână, 1tab/1porumbel

Depozitare: Într-un loc uscat și răcăros!

 

 

 

 

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

IMMUNBOOSTER - 500 G
Pret - 120.00 RON
x

USNEGANO 250 ML
Pret - 47.00 RON
PROMO - 39.00 RON
x

TOPFIT 1 KG
Pret - 28.00 RON
PROMO - 20.00 RON
x

BLITZFORM 250 ML
Pret - 226.00 RON