Articole

6. Păstrarea căilor respiratorii curate


Bacteriile probiotice, micile ajutoare cu un efect imens!

În Columbofilia modernă, prioritatea de top este menținerea în stare optimă a căilor respiratorii.
Metodele tradiționale cum ar fi tratamentul cu antibiotice timp de 1-2 zile au marele dezavantaj de a creea rezistența. Din acest motiv, Röhnfried și-a îndreptat cercetările spre sfera utilizării produselor probiotice. Acestea nu crează absolut deloc rezistența agenților patogeni și păstrează căile respiratorii într-o condiție optimă.
Dacă examinăm membrana mucoasei microbiologică în detaliu, vom observa prezența organismelor patogene cât și a celor non-patogene (așa-numitele probiotice). Studii recente au demonstrat că între celule există o inter-comunicare, un schimb de informații, numit “quorum sensing”. De exemplu bacteriile emit un semnal atunci când găsesc “condițiile optime” de spațiu și nutrienți pentru a se multiplica. Spațiul și nutrienții înseamnă “condiții propice” pentru multiplicare. Spațiul limitat și lipsa nutrienților, pe de altă parte, forțează micro-organismele să intre într-o stare vegetativă (formă sporoidă).
Aceasta înseamnă că bacteriile, ca și rezultat al densității mari (multe bacterii benefice pe un spațiu restrâns) produc semnale ce determină celelalte bacterii să-și formeze spori. Rezultatul acesta constituie punctual de plecare în noua noastră abordare: nu dezinfectăm, ci populăm continuu membranele mucoasei cu bacterii probiotice. Procesul acesta se numește management microbiologic.
Bacteriile benefice” curăță” astfel suprafețele și bacteriile dăunătoare nu se mai înmulțesc, fiind dominate numeric de cele benefice.
Microorganismele din noua generație utilizează această nouă abordare de a popula mucoasa, intrând astfel în competiție cu organismele patogene pentru spațiu și nutrienți. Procesul acesta de “igienă microbiologică” a membranei mucoasei creează o microfloră sănătoasă și stabilă. Forma-
rea acestei microflore probiotice pe membranele mucoasei porumbeilor asigură protecție împotriva infecțiilor înainte și după concurs și în special, pe timpul transportului.

Avisana – Picături nazale - Picături nazale pentru porumbei


Avisana este un produs activ pentru toate membranele mucoase, pentru nas și ochi, răni, leziuni și părți vătămate ale corpului. Formează o microfloră stabilă și sănătoasă, prin popularea cu probiotice a zonelor afectate. Are un pH neutru, foarte economic, și nu conține coloranți sau odorizante. Avisana formează un lichid probiotic cu un efect îndelungat, ceea ce însemnă că nu este nevoie de dezinfectare în perioada următoare.

Recomandare:
Porumbei voiajori: -după fiecare zbor, o picătură în fiecare nară
- înainte de fiecare zbor, în ziua sosirii sau când îi separate
- după antrenamentele pe ploaie, pentru a proteja membranele mucoase de iritare.
Pe toată perioada anului: dacă nările sunt decolorate, sau ochii sunt apoși, 2ori/zi câte un strop în fiecare nară.
Sfat: agitați înaintea fiecărei utilizări!
Depozitare: În loc uscat și ferit de lumină!
Există câte o plantă pentru fiecare afecțiune!

Înțelepciunea conținută de această zicală câștigă tot mai multă importanță în columbofilia modernă. Cauza este faptul că bacteriile își creează o rezistență tot mai sporită împotriva antibioticelor. Antibioticele bazate pe plante au devenit punctul esențial al cercetărilor noastre.
În plus, față de efectul anti-bacterian, acestea au și un efect anti-fungic și anti-viral. Efectele secundare ale antibioticelor bazate pe plante sunt aproape inexistente. Un alt avantaj al antibioticelor naturale: nu dăunează bacteriilor benefice care trăiesc în armonie cu organismele, ca și cele din intestine, însemnând că întăresc organismul. Sunt perfecte pentru a preveni afecțiunile și asigură o sursă de vitamine, minerale, oligo-elemente și alți nutrienți esențiali.
Găsim substanțe cu un efect antibiotic puternic în toate plantele crucifere (ca de ex. Hreanul) și în plantele aparținând familiei plantelor cu bulbi (ex. Usturoiul). Efectul inhibitoriu se datorează compușilor de sulf și uleiurilor esențiale conținute de aceste plante. Procedeele moderne ne ajută să profităm la maxim de aceste substanțe naturale.
Medicina antică conține numeroase înscrieri despre efectele terapeutice ale călțunașului și hreanului. Erau folosite pentru a trata afecțiuni ale căilor respiratorii și ale tractului urinar. Printr-o cultivare controlată putem obține o concentrație ridicată de ulei esențial. Acesta inhibă dezvoltarea agenților patogeni. Benzil-senevolul conținut de planta de călțunaș are un efect antibacterian împotriva bacteriilor gram-pozitive cât și cele gram-negative.
Alil-senevolul conținut de planta de hrean acționează împotriva bacteriilor gram-pozitive (streptococci, stafilococi), pe când 2-fenil-senevolul este deosebit de eficient împotriva spectrului bacterian gram-negativ (E. coli și salmonela).
Ambele substanțe combinate constituie o alternativă foarte eficientă a antibioticelor sintetice. În contrast cu antibioticele clasice, aceste substanțe active naturale pot elimina și virușii și fungii exact în locul în care este prezentă infecția, intrând în circulația sangvină în partea superioară a secțiunii intestinale. În acest mod, bacteriile intestinale benefice nu sunt afectate. Importanța acestora pentru sănătatea tractului intestinal si sporirea imunității este esențială. După ce intră în circulația sângelui, aceste substanțe acționează în interiorul organismului, în tractul urinar și în plămâni.

Avimycin
Suplimente pentru porumbei


Avimycin este un ajutor pentru căile respiratorii ale porumbeilor, bazat pe hrean și călțunaș. Acesta stimulează fiziologic secreția de mucus și învelișul protector al căilor respiratorii. Avimycin conține hrean liofilizat și călțunaș, precursori ai uleiului de muștar, cu o concentrație mai ridicată. Acestea sunt formate enzimatic și devin active numai prin hrănire.

Recomandare: 10 grame/zi, pentru 20 de porumbei, împărțite în mesele unei zile. Hrăniți regulat pentru a ajuta metabolismul în toate fazele de predispunere la infecții.
Poate fi administrat împreună cu Entrobac și K + K Proteină 3000.
Sezonul concursurilor: După zborurile de distanță lungă, aproximativ 2-3 zile la începutul săptămânii.
Pui: pentru a îmbunătăți starea sănătății lor în perioada de stres.
Năpârlire: 2-3 ori/săptămână.
Reproducere: A nu fi administrat în perioada de reproducere.
Depozitare: în loc uscat și răcoros, sub +25°C.

Forțele naturii

Lemn dulce:
Lemnul dulce este planta medicinală a anului 2012. Acesta vine in ajutorul sângelui si ale căilor respiratorii. Rădăcinile plantei suprimă creșterea bacterilor, a virușilor și a ciupercilor.
Cimbru:
Uleiul volatil din cimbru este bactericid, mucolitic și promovează expectorația. Cimbrul este de asemenea și un antioxidant.
Anason:
Anasonul este planta medicinală a anului 2014. Are efect mucolitic, stimulează glandele intestinale şi este folosit pentru a controla paraziţii.
Eucalipt:
Eucaliptul are un efect antibacterial, mucolitic şi ajută circulaţia sângelui. Eucaliptul este în primul rând folosit pentru a atenua problemele căilor respiratorii.
Atemfrei
Suplimente pentru porumbeiAtemfrei este un elixir din plante, care conține numeroase uleiuri din plante, ca: lemn dulce, cimbru, anason, chimen dulce și mentă. Aceste uleiuri stimulează metabolismul în interiorul tractului respirator și promovează imunitatea. Acest produs crește vitalitatea porumbeilor.
Uleiuri de plante de înaltă calitate cu aromele lor specifice și un adaos de vitamina C și zinc, care ajută tractul respirator.
Recomandare: Atemfrei poate fi pus în apă sau mâncare.
10ml/1l apă de băut
15ml/1kg de mâncare
Poate fi administrat timp de 5-10 zile, în funcție de cum doriți. Cantitatea poate fi dublată în caz de stres sever.
În perioada concursurilor, după zborurile competitive: în primele 2 zile ale săptămânii
Sfat: Administrați împreună cu Avimycin pentru efecte spectaculoase
Agitați înainte de fiecare folosire!

Bio-Air-Fresh Soluție-SpraySoluția Bio-Air-Fresh conține uleiuri esențiale care îmbunătățesc aerul. Aceste uleiuri esențiale sunt folosite de generații întregi, pentru a menține sănătatea organelor respiratorii. Acest produs îi face pe porumbei mult mai rezistenți la orice fel de răceli.
Recomandare: 2-3 aplicări în fiecare crescătorie, în special în lunile de iarnă. Aplicați regulat în perioada reproducerii și 2 zile/săptămână în perioada zborurilor.
Respirație proaspătă

De ce este important să păstrăm căile respiratorii curate? De decenii, noi, crescătorii de porumbei, vorbim despre cum să păstrăm curate căile respiratorii ale porumbeilor noștri, pentru a-i ajuta să ajungă în top. Noi, deasemenea, împărțim această convingere și pentru că știm că păsările nostre au nevoie de căi respiratorii curate pentru a inhala oxigenul dorit. De câțiva ani deja, este cunoscut faptul că simțul orientării porumbeilor poate fi cu succes susținut de către simțul lor olfactiv.
De aceea, Rohnfried vine în ajutorul porumbeilor și le oferă posibilitatea unor căi respiratorii curate. Pe de-o parte, uleiul de muștar, de călțunaș și de hrean demonstrează că sunt agenți foarte eficienți – antibiotice naturale care curăță căile repiratorii prin tuburile bronhice - neavând efecte secundare asupra florei intestinale ale porumbeilor. Pe de altă parte, vom face uz de efectele curative ale uleiurilor din plante, ca și cimbru, lemn dulce și eucalipt, care stimulează traheea(Atemfrei) și astfel ajută la eliminarea particulelor de praf.
Recent, am aflat o nouă metodă de a elibera căile repiratorii ale porumbeilor – în speacial în cazul uscării sau a blocării cu mucus a sinusurilor superioare. Prin stimularea producției de mucus, acest nou produs Rohnfried curăță sinusurile superioare repede și eficient de crusta formată și de praful depus în timpul toamnei și a iernii. În plus, acest nou produs de curățare are efecte anti-bacteriale asupra membranei mucoase și ajută în lupta cu germenii patogeni. Experiența din ultimii ani ne arată că aceste metode în combinație cu bacteria probiotică, protejează și păstrează sănătatea sinusurilor(Avisana). Această metodă poate reduce tratamentul cu antibiotice ale căilor respiratorii, care întotdeauna au efecte nedorite asupra echilibrului intestinal. În plus, această nouă metodă permite renunțarea la antibiotice pe toată perioada concursurilor.
Puteți aplica noul produs direct în nările porumbeilor, sau poate fi administrat în apa de băut. Îmediat după aplicarea produsului, poate apărea o limitare temporară a simțului olfactiv. Deasemena, noi sugerăm administratea produsului cu cel puțin 5 zile înainte de un antrenament sau concurs, direct în nările porumbeilor

Rozitol
Picături nazale pentru porumbei


După cum bine știm demult timp, porumbeii se întorc acasă, orientându-se și după miros. Este important ca porumbeii să fie trimiși în concurs cu căile respiratorii curate.
Rozitol curăță nasul și fixează mucusul. Mucusul vechi și praful sunt lichefiate și înghițite de porumbel sau îndepărtate cu ajutorul unui bețișor.
Recomandare: 1-2 picături/ nară, sau 30 picături/1l de apă potabilă.
Reproducere: 14 zile înainte de împerechere
Concursuri: 14 zile înainte de primul zbor liber
14 zile înainte de antrenamente
3-4 pe sezon, 6 zile înaintea concursurilor importante
Pui: întotdeauna după descoperirea ”Bolii Puilor”
14 zile înainte de primul antrenament

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

BLITZFORM 100ML
Pret - 99.00 RON
x

FLUG FIT 60 TABLETE
Pret - 75.00 RON
PROMO - 60.00 RON
x

ENTROBAC 600 G
Pret - 99.00 RON
x

K + K PROTEIN 3000 500 G
Pret - 167.00 RON