Articole

7. Minerale și oligoelemente


De ce trebuie să ne hrănim porumbeii cu minerale?

Mineralele sunt substanțe anorganice. De obicei, acestea nu pot fi înlocuite de alte elemente. Lipsa de minerale influențează negativ sănătatea și performanța porumbeilor. Este deasemenea important să asigurați o alimentare continuă cu toate mineralele și oligoelementele necesare.

Nu contează cât de multe tipuri de semințe oferiți porumbeilor dumneavoastră, acestea nu vor conține niciodată suficient calciu. De aceea, este foarte important să oferiți porumbeilor un supliment de calciu în fiecare zi, nu doar în perioada de reproducere, înmulțire, perioada concursurilor și iarna. Calciul și fosforul sunt , cei mai importanți factori pentru formarea oaselor și pentru metabolism. În plus, calciul joacă un rol important în funcționalitatea mușchilor și a inimii, în coagularea sângelui, și stabilirea echilibrului acido-bazic. În perioada reproducerii, deficiența de calciu cauzează probleme la formarea cojii ouălor. Elementele chimice: magneziul, sodiul, potasiul, clorul și suflurul, sunt implicate în multe procese metabolice.

Ele activează enzimele, sunt necesare pentru transportul semnalului nouromuscular, sunt esențiale pentru funcționarea optimă a mușchilor, și joacă un rol important în stabilirea corespunzătoare a presiunii osmotice, în echilibrarea acido-bazică și a electroliților. Sunt deasemenea necesare pentru producerea acidului din stomac. O doză suficienă de minerale este preliminară pentru abilitatea de a atinge performanțe de top.

După cum și numele ne spune, oligoelementele sunt prezente în corp în cantități foarte mici. Acestea sunt importante pentru acizii grași, pentru sinteza colesterolului și pentru sistemul imunitar. Ele sunt foarte importante și pentru metabolism. Mineralele sunt vitale pentru organism, de aceea este important să fie administrate în cantități mari. Ca și o regulă generală, ele nu pot fi substituite cu alte elemente. Deficiențele de aceste elemente compromit buna-stare și abilitatea de performanță a porumbelului. Prin urmare, mineralele și oligoelementele trebuie administrate cu regularitate. Amestecurile speciale de minerale sunt disponibile în diferite variante. Cu siguranță însă, toate amestecurile noastre conțin pietre pentru stomac, care sunt necesare pentru activitatea mecanică digestivă a mușchilor stomacului. Fără gastroliții din stomac, problemele digestive vor apărea. Varietatea de componente din suplimentele noastre alimentare pentru porumbei și acceptarea excelentă din partea acestora, sunt baza perfectă pentru o hrănire optimă.

Mineralele speciale sunt administrate porumbeilor zilnic, în cantități mici, înainte de masa principală. Aceste doze zilnice asigură că porumbelul este pregătit și hrănit cu toate mineralele vitale, de care are atâta nevoie. Mineralele noastre sunt bogate în plante și substanțe  care reglementează activitatea intestinelor. Mâncarea cu minerale este acoperită de lut, care susține formarea sucului digestiv. Lutul are o influență pozitivă asupra digestiei. În cursele lungi de zbor, toate acestea vor ajuta porumbelul să atingă performanțe de top. Acesta este beneficiul major al hrănirii oprimizate.

Premium Mineral Reproducere

Minerale pentru porumbeii voiajori 

Premium Mineral Reproducere este un produs pur și natural, din oregano și plante ca și: schinduf, aloe, salvie, cimbru și coajă de cinchona. Amino-acidul numit metionină și toate mineralele esențiale și oligoelemenetele sunt folosite pentru a veni în ajutorul unor nevoi speciale ale porumbeilor în perioada de reproducere și năpârlire. Preparatul ajută la formarea sănătoasă a oaselor porumbelului. Substanțele vitale și plantele valoroase stimulează digestia și metabolismul.

Recomandare: 1linguriță gradată/75 porumbei, în fiecare zi (aproximativ 140g).

Acum valabil şi la găleată de 10 kg !

 

Mineral Expert

Minerale pentru porumbeii voiajori

Procedura excelentă de producere face din acest produs un bun tratament pentru porumbeii tăi.

Mineral Expert este foarte gustos și unic în structura compozițională. Pietricelele mici ajută digestia și asigură ca porumbeii să ingere suficiente minerale.

Recomandare: Mineral Expert poate fi folosit tot timpul anului. Este recomandat în special în perioada de reproducere și năpârlire. După hrănire, oferiți porumbeilor dumneavoastră o cantitate mică de Mineral Expert.Premium Mineral Concurs

Minerale pentru porumbeii voiajoriPremium Mineral Concurs este un produs natural care conține oregano și plante Herba-San. Toate mineralele esențiale au un conținut vital de agenți. Mulțumită faptului că porumbeilor le plac aceste minerale, acestea îi ajută foarte mult în timpul concursurilor. Componentele vitale și plantele esențiale stimulează digestia și metabolismul. Acest produs crește performanța zborului porumbeilor.

Recomandare: 140g/75 de porumbei.

Acum valabil şi la găleată de 10 kg !Mineraldrink

Minerale lichide pentru porumbeii voiajoriMineraldrink: Pe lângă suportul zilnic cu minerale, un supliment cu minerale lichide în momente de extremă necesitate în care se cer cantități mari de minerale și oligoelemente, e mai mult decât necesar.

Dezvoltarea tinerelor păsări este mult mai armonioasă și astfel se pun temeliile viitoarelor performanțe de top.

Recomandare: 5 ml per 1 litru apă de băut.

În pregătirea reproducției: 2 x per săptămână. În etapa de creștere a puilor: 3 x per săptămână Pentru puii tineri până la sezonul de concurs: 2 x per săptămână. După zborurile de maraton cu îmbarcări pe mai multe zile: a doua zi după concurs.

 

 

 

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

GERVIT W 1000 ML
Pret - 153.00 RON
x

CARNI SPEED 500 ML
Pret - 115.00 RON
x

BIO-AIR-FRESH TUB 400 ML
Pret - 65.00 RON
PROMO - 33.00 RON
x

TOPFIT 1 KG
Pret - 28.00 RON
PROMO - 20.00 RON