Articole

70 de ani, de Röhnfried – zborul continuă!!!


Succesul brandului Rohnfried a fost vizibil pentru columbofilii din întreaga lume la Olimpiada Columboofilă din acest an, organizată în ianuarie, la Poznan. Echipa Röhnfried a fost reprezentată de șapte porumbei din cinci crescătorii din Germania și Belgia.

Prima consemnare documentară a mărcii datează din anul 1949. Marca comercială a fost înregistrată pe atunci de către Gottfried Röhner din Froschhausen, având numele „Laboratorul chimic-farmaceutic Gottfried Röhner” cu sediul în Südhessen. A creat în acest fel o marcă, sub care a fabricat produse individuale pentru păsări de curte și porumbei și le-a promovat pe piețe țintă. Fiind mulţi columbofili în regiune, după al doilea război mondial, produsele au avut succes iar columbofilii le-au asimilat repede considerând-ule utile.

La sfârșitul anilor ‘70 Gottfried Röhner, a cărui soție Helene a decedat între timp, s-a hotărât să-și vândă întreaga afacere. Firma Dr. Hesse Tierpharma GmbH & Co. KG, în Hohenlockstedt, din landul Schleswig-Holstein, a preluat marca, produsele, rețetele și clienții.

„Cu Röhnfried firma Dr. Hesse Tierpharma GmbH & Co. KG a prins aripi!”

„Noi, Dr. Hesse Tierpharma, am căutat pe atunci alte căi și produse, prin care am putea lansa un nou punct de lucru în afara domeniului farmaceutic”, își amintește Hans-Peter Schwarzkopf (având vârsta de 82 de ani), unul dintre cei trei fondatori ai companiei. În acest fel am dat peste afacerea cu produse veterinare a lui Gottfried Röhner și după cumpărare am dobândit dreptul la folosirea a 120 mărci comerciale înregistrate, una dintre ele a fost Röhnfried.”

La început erau medicamente pentru animale

„Fiind tânăr”, ne povestește, „am fost voluntar la compania Bayer în Leverkusen și deja atunci am conștientizat oportunitățile din industria farmaceutică. Revenind acasă m-am decis repede să devin independent în această industrie. Am împrumutat de la tatăl meu 20.000 de mărci germane și în anul 1959 am înființat firma împreună cu medicul veterinar Dr. Kurt Hesse, respectiv un alt partener. Atunci aveam 23 de ani. ”

Modificări structurale în stabilirea noilor priorități

Compania Dr. Hesse Tierpharma avea în acea perioadă multe produse înregistrate  pentru păsări de curte și animale mari. Vindecarea animalelor cu ajutorul medicamentelor era nouă și a fost bine primită în zona rurală a landului Schleswig-Holstein, cu numeroasele lui ferme mici. „Cu modificările structurale în agricultură din anii 70”, continuă Hans Peter Schwarzkopf, „și cu impunerea condițiilor înăsprite de către legislația farmaceutică au fost făcute specificații, pe care nu am dorit să le îndeplinim din punct de vedere financiar, ceea ce ne-a motivat să găsim priorități noi.”

Baza pentru activitatea de export de astăzi

Odată cu preluarea mărcii Röhnfried compania Dr. Hesse a prins aripi. Brandul a devenit din ce în ce mai renumit,  după care au apărut  cereri și din străinătate, formând baza pentru activitatea de export de astăzi. „În mod oficial am călătorit în jurul lumii cu Röhnfried și am vizitat aproape 40 de țări.”, adaugă H.P. Schwarzkopf. „Câștigul din conversațiile cu alți crescători de porumbei și ceea ce îmi dă astăzi satisfacție reprezintă crescătoria mea de porumbei. Un coleg de muncă, care a crescut el însuși porumbei voiajori, m-a sfătuit „dacă doriți să participați la conversație, trebuie să creșteți și Dvs. porumbei.” A fost un sfat bun.”

Un nou asociat preia afacerea

În anul 1981 a intrat în afacere un nou coleg Friedel Gyllensvärd, bunicul asociatului principal actual, Dominik Gyllensvärd. A acceptat oferta unui parteneriat cu ocazia unei întâlniri, el fiind doar în căutarea unui furnizor. A cumpărat întreaga companie fără nici o ezitare. În 2013 noii asociați au decis reorganizarea firmei Dr. Hesse Tierpharma și accelerarea exportului. O dezvoltare, care în 2018 a atins punctul culminant, prin construcția de noi spații de birouri și printr-o investiție de milioane de euro în facilități noi.

Înființarea echipei Röhnfried Racing Team

Odată cu intrarea sa, Friedel Gyllensvärd a dobândit ca referințe mulți crescători de top cunoscuți la nivel mondial. Doar câteva exemple: Heinz-Willi Ritz, William Geerts, Serge van Elsacker, Flor Engels, Van Hove- Uytterhoeven, Gaby Vandenabeele, Hans Eijerkamp și fiii lui, etc. Friedel Gyllensvärd a pus bazele echipei Röhnfried Racing Team, care astăzi este  foarte apreciată în rândul crescătorilor. Pentru a face parte din echipă este nevoie întotdeauna de o poveste proprie de succes, asociată cu entuziasmul și credința față de conceptele moderne Röhnfried.

Crescători de top din Germania, Belgia și Olanda fac parte astăzi din echipa Röhnfried Racing Team, dar și în Polonia sau China există echipe de curse Röhnfried. Numele reprezintă la nivel global porumbei sănătoși, puternici și de succes. Liniile lor se întorc la nume recunoscute internațional, cum ar fi Heremans-Ceusters, Gaby Vandenabeele, celebrii frații Janssen, Cyriel Verbeeck și alți mari crescători.

Gervit W și Taubengold

Martorii contemporani al succesului Röhnfried sunt produsele ca: Gervit W, Avipharm și Taubengold. Chiar dacă proporțiile s-au îmbunătățit de-a lungul deceniilor, numele și rețetele se trag de la Gottfried Röhner

Deviza de astăzi: activarea imunității și a vitalității

Biologul Alfred Berger, unul dintre cei doi directori actuali și în același timp un crescător foarte celebru, adaugă: „Medicul veterinar Dr. Hesse a dezvoltat de la bun început produse pentru porumbei, punând accentul pe produse medicinei veterinare. În cele din urmă am unit toate produsele pentru porumbei și păsări de curte sub celebra marcă Röhnfried. Din anul 2000 compania a început  să găsească și să dezvolte noi modalități de dezvoltare. În timp ce în trecut medicamentele și antibioticele au avut un impact considerabil asupra programelor săptămânale a porumbeilor, astăzi sunt utilizate și recomandate principii pentru întreținerea sănătății. Nu dorim să se îmbolnăvească, adică ne bazăm pe o abordare preventivă. Deviza noastră: scăderea presiunii de infecție într-un mod natural, întărirea imunității și activarea vitalității.“

Această deviză se reflectă în noile concepte în spatele gamei de produse Röhnfried. Un exemplu este „planul cu 7 puncte pentru călătorie“ ca și concept de aprovizionare pentru o regenerare rapidă și performanță crescută. Există un sistem modern de management al sănătății pentru mai mult succes și multe alte concepte. Toate acestea au în comun o bază de produse atent selectate și compatibile între ele, inclusiv sfaturi personale.

Alfred Berger asociază firma Röhnfried cu o poveste personală.

„Froschhausene, vecin cu Seligenstadt, și este de fapt satul natal al mamei mele. Părinții mei, fiind ei înșiși pasionați crescători de porumbei de rasă și de păsări de curte, l-au cunoscut personal pe Gottfried Röhner și au apreciat produsele lor Röhnfried. Se poate zice, că prin activitatea mea actuală ca director general a companiei Dr. Hesse Tierpharma din Hohenlockstedt și partener activ al echipei Röhnfried Racing Team se închide cercul.“

Zbor bun! 

   Produse recomandate sau aflate la promotie

x

HEXENBIER 500 ML
Pret - 115.00 RON
x

ATEMFREI 500ML
Pret - 136.00 RON
x

CARNI SPEED 500 ML
Pret - 115.00 RON